De definitie van content

Content is informatie die met een doel wordt gepresenteerd en in een vorm via een kanaal aan mensen wordt verspreid.

Remco van der Tak, CEO, Giant Marketing

Wat is Content? Ik heb deze definitie samen met mijn collega en echtgenoot Corina van der Tak ontwikkeld om de vijf belangrijkste componenten van content te omvatten:

  1. Informatie
  2. Doel
  3. Mensen
  4. Vorm
  5. Kanaal

Succesvolle contentmakers identificeren en optimaliseren elk van deze elementen expliciet.

De definitie van content

In deze post behandelen we de eerste drie componenten van onze definitie van content en delen we tips hoe deze te gebruiken.

1. Informatie

Wat communiceer je? Informatie, zoals we het hier definiëren, is het belangrijkste idee dat het publiek moet weten en de belangrijkste details (bewijs, uitleg en voorbeelden) die deze ideeën ondersteunen. Dit kan berichten, slogans, enz. omvatten. Maak een paar aantekeningen voordat je het idee begint te onderzoeken en schrijven helpt je bij het structureren van je onderzoek en conceptontwikkeling.

content,Wat is content,definitie van content

2. Doel

Waarom doen we dit? Anders gezegd, wat willen we dat ons publiek denkt/doet/voelt? Content is pas succesvol als we deze ontwerpen om een of meer specifieke doelen te bereiken. Het benoemen van de gewenste resultaten voordat we aan de content gaan werken, stuurt ons denken en schrijven. Dit kan ook de calls-to-action zijn die het marketing- of verkoopteam je geeft.

content,Wat is content,definitie van content

3. Mensen

Wie zijn de mensen die we willen bereiken? Te vaak creëren we content zonder volledig rekening te houden met ons publiek. Identificeer expliciet de mensen die je wilt bereiken, hun zorgen en hun vragen. Dit is waar relevantie en resonantie elkaar ontmoeten. Ik ben geen grote fan van paginavolle buyers personas maar het is nuttig om verder te komen dan ‘potentiële klanten’ of ‘mensen van 18-25’.

content,Wat is content,definitie van content
content,Wat is content,definitie van content

Lees over de laatste twee componenten in onze definitie van inhoud: kanaal en vorm.

Kunnen we je helpen een meer strategische aanpak te ontwikkelen voor het creëren, beheren en distribueren van content? Kom meer te weten over ons bedrijf, bel voor een gratis consult of stuur ons een e-mail!

***